Кметът на Враца и Бюро по труда с предприемаческо поведение . Младежите на Враца започват да вярват в собствените си възможности и в частния работодател !
Илиян Нисторов
307
0
Print

 

В Младежки дом - Враца , се провежда " Младежка трудова борса " - , уникално събитие , при което млади хора от Враца се срещат с работодатели от реалния бизнес / повечето от тях с известност извън границите на България /. Уникално защото , младежите тук за пръв път разбират, какво са учили , какво е професия , какви професии търси бизнеса , какво значи кариерно развитие и как в пазарна икономика човек трябва да се учи , квалифицира и преквалифицира .

„Всяка висока заплата, означава и повече отговорности.“ Това каза кметът Калин Каменов на младите хора, които присъстваха на Младежката трудова борса във Враца, организирана от дирекция „Бюро по труда“. „Имам една молба към вас: Не отказвайте работа! Доверието между работодателя и работникът е много важна, защото капацитет и умения се изграждат, но морал и доверие - не. Ако наистина сте работливи, лоялни и се докажете ще се промени и заплащането на труда ви. Убеден съм, че това ще се случи. Пожелавам ви от сърце да си намерите своята работа. Успех и на работодателите!“, добави още Каменов в приветствието си.
Директорът на дирекция „Бюро по труда“ във Враца Маргарита Ангелова изнесе данни за безработицата, като за последния месец регистрираните без работа лица са 3 103, а от тях младежите са 470. „Призовавам всички, които сте тук или имате познати, които си търсят и имат желание да започнат работа, и искат да се преквалификацират  да се регистрират в дирекция „Бюро по труда“. Трябва да бъдат сигурни, че ще им бъдат предоставени най-различни възможности.“, каза Маргарита Ангелова и допълни, че в момента в дирекцията има заявени над 250 работни места.
На Младежката трудова борса във Враца присъстваха над 10 работодатели от региона, като всеки представи фирмата и възможностите за реализация на младите хора.

Снимка на Ilian Nistorov.
Снимка на Ilian Nistorov.
Снимка на Ilian Nistorov.